Banfi Brunello di Montalcino DOCG
Selecţia meticuloasă a strugurilor ( producţia să nu depăşească 6 tone/ha) este urmată de vinificaţia ce durează 10- 12 zile, în care strugurii sunt puşi împreună cu coaja proprie . Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl.
Un produs clasic al Banfi, acest Brunello di Montalcino este obţinut cu clone de Sangiovesse selectate după 20 de ani de cercetare şi este învechit în butoaie mici de stejar (barriques) de 350 lt precum şi în butoaie slavone de 60-120 hl. Este combinaţia cea mai aristrocratică dintre tradiţia obţinerii vinului în zona Montalcino cu tehnologiile moderne.
Tara de provenienta | Italia |
Producator | Castello Banfi |
Regiune | Montalcino |
Tip produs | Vin |
Tip vin | Sec |
Culoare | Rosu |
Soi struguri | Sangiovese |
Capacitate | 75cl |
An Imbuteliere | 2010 |
Alcool | 14% |
Temperatura de servire (ºC) | 14-16 |
Arome | Lemn-dulce, mirodenii, gudron |