Te-ai hotarat sa instalezi un mic humidor in magazinul tau sau poate unul mai mare si doresti sa stii cum sa recomanzi un trabuc clientilor curiosi,  care nu stiu ce sa aleaga ?

Daca raspunsul tau este da la intrebarea anterioara, inseamna ca acest articol iti este adresat.

Dupa cum bine stim la noi in tara, datorita umiditatii scazute, este nevoie de un humidor pentru a pastra trabucurile in conditii optime. Nimeni nu va cumpara un trabuc uscat sau, daca o va face, nu se va mai intoarce a doua oara, asa ca trebuie sa le pastram cat mai bine. 

Dar ce facem cand intra un client in magazin care nu a mai fumat pana acum trabucuri si doreste sa incerce unul sau mai multe?

In primul rand trebuie sa intrebam clientul daca este fumator de tigarete, iar daca raspunsul este da, atunci are cunostiinte, macar, minime despre gustul tutunului. De regula unui fumator ii putem recomanda un trabuc de dimensiuni medii ( torpedo, gordo, toro, lacero ) deoarece acesta cauta si infuzia de nicotina pe care un trabuc il ofera prin cavitatea bucala. Trabucul recomandat trebuie sa contina note mai complexe si sa nu depaseasca 25-45 lei/ trabuc.

Un fumator de trabuc experimentat nu va intreba, el scaneaza oferta si isi alege singur, nu trebuie sa va faceti griji in cazul unui astfel de client, trebuie doar sa va asigurati ca trabucurile sunt pastrate in conditii bune.

Dar ce facem cand apare un client nefumator care doreste sa incerce un trabuc, la un eveniment sau in propria intimitate?

Aici regula este urmatoarea: trebuie recomandat un trabuc usor ( claro, natural ), de dimensiuni robusto sau chiar si mai mici (ex. seniorita, panatela). Trabucul nu trebuie sa fie nici foarte scump nici foarte complex in arome deoarece la inceput un fumator de trabuc trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta arta. Ii puteti recomanda un cutter de plastic, ieftin, pentru taierea trabucului, pe care il puteti gasi la noi pe platforma online. Daca se poate, este recomandat ca trabucul sa fie in tub deoarece este foarte probabil sa se deterioreze in timpul transportului mai ales cand cineva nu este familiarizat cu ele. 

Trabucurile se aprind cu chibrituri lungi din lemn sau cu brichete pe gaz cu jet insa pentru inceput ii puteti recomanda orice fel de bricheta deoarece clientul nu va realiza foarte usor diferenta intre o bricheta conventionala si una cu jet.

Daca clientul doreste sa achizitioneze mai multe trabucuri este recomandat sa ii oferiti cate unul din fiecare marca pentru a explora diversele arome.

Pentru incepatori, un trabuc ieftin este la fel de bun cu un trabuc scump deoarece este foarte dificil sa distinga aromele diferite ale acestora. Doriti ca acel client sa revina si daca respectati informatiile din acest articol sigur va reveni.

Postam articole des pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine produsele achizitionate de la noi si pentru a reusi sa le vindeti mai usor si mai ales pentru a determina clientii sa revina in magazinul dumneaviastra.